FAQ

  Algemene vragen

  • Wie moet het certificaat Sociale Hygiëne halen?

   In de dranken- en horecawet is vastgelegd dat iedere leidinggevende in een bedrijf waar alcoholhoudende dranken worden verkocht of geschonken in het bezit moet zijn van SVH diploma. Tijdens openingstijden moet er ten alle tijden iemand aanwezig zijn die in het bezit is van een SVH verklaring Sociale Hygiëne. Schenkt of verkoopt u geen alcoholhoudende dranken dan bent u niet verplicht om de cursus Sociale Hygiëne te volgen. U heeft in dat geval voldoende aan een HACCP certificaat. Kijk voor de mogelijkheden op haccpdirect.nl.

  • Vanaf welke leeftijd mag je een Sociale Hygiene examen afleggen?

   Er zijn géén regels omtrent de leeftijd van het behalen van het examen Sociale Hygiëne, echter mag je pas op de drank- en horecavergunning vanaf je 21e jaar.

  • Hoe kan ik het certificaat Sociale Hygiëne halen?

   Als eerste stap schrijft u zich via www.socialehygienedirect.nl in voor het online cursuspakket. Klik op de blauwe knop Direct inschrijven en volg de vijf stappen van het inschrijfformulier. Na het behalen van de online toets meldt u zich voor een examen bij SVH aan.

  • Hoe is SocialHygiëneDirect.nl ontstaan?

   Het merk SocialeHygiëneDirect werd geïntroduceerd in 2004 door PlusPort B.V. Wij ontwikkelen en distribueren leermateriaal voor bedrijven. Sociale Hygiëne behoort tot de groep van voedselveiligheid en werken in een horecabedrijf en past dus goed in de groep van veiligheidstrainingen van PlusPort.

  • Heeft Sociale Hygiëne ook te maken met de medewerkers?

   Ja, direct en indirect. De twee personen die vermeld staan op de drank- en horecavergunning moeten ook deze opleiding en examen volgen.

   

  Vragen over wetgeving

  • Is het certificaat Sociale Hygiëne verplicht?

   Het examen en certificaat Sociale Hygiëne is verplicht vanuit de drank- en horecawet. Indien u alcoholhoudende dranken schenkt, moet u hieraan voldoen.

  • Is het certificaat Sociale Hygiëne internationaal geaccepteerd?

   Het Sociale Hygiëne certificaat is alleen in Nederland geldig.

   

  Vragen over de cursus

  • Waar kan ik mij aanmelden voor de cursus Sociale Hygiëne?

   U kunt zich aanmelden via www.socialehygiënedirect.nl . Klik op de button Direct inschrijven en volg de vijf stappen in het inschrijfformulier. U kunt zich ook aanmelden via de website www.plusport.com.

  • Wat zijn de kosten voor de online cursus?

   De kosten voor de online cursus Sociale Hygiëne zijn € 69,00 (excl. 21% BTW). Let op! Wij bieden alleen het online cursuspakket aan. Via de website www.svh.nl kunt u zich aanmelden voor het examen en examenlocatie.

  • Krijg ik een boek bij de cursus?

   Onderdeel van de online cursus is een digitaal handboek. Dit digitale handboek kunt u, voordat u het digitale examen heeft gedaan, printen. Hierin worden alle modules kort behandeld. De online cursus is uitgebreider en niet in haar totaliteit te printen. Belangrijk om te weten: Als u prijs stelt op een naslagwerk dan dient u het digitale handboek te printen voordat u uw online eindexamen start. Nadat u uw eindexamen heeft behaald, heeft u geen toegang meer tot het online cursuspakket.

  • Waarom zou ik voor een online cursus Sociale Hygiëne kiezen?

   Bij www.socialehygiënedirect.nl leert u via de e-learning methode. Uw studiekosten zijn hierdoor een stuk lager en u volgt een effectieve, duidelijke en gedegen interactieve theorie cursus. De complete cursus inclusief theorietoets is de ideale voorbereiding op het SVH examen. U loopt de cursus door via internet. U beslist zelf waar en wanneer u dat wilt doen. De exacte kennis om te slagen voor het SVH examen is verwerkt in deze nieuwe, unieke en effectieve cursus van 3 uur.

  • Voldoet deze Sociale Hygiëne cursus aan de norm?

   De online cursus is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van SVH. Het cursuspakket wordt jaarlijks aangepast.

   

  Vragen over het examen

  • In welke talen kan het examen Sociale Hygiëne worden afgelegd?

   Het examen kan worden afgenomen in het Nederlands, Engels, Mandarijn-Chinees, Noord-Afrikaans-Arabisch en Turks.

  • Uit hoeveel vragen bestaat het examen Sociale Hygiëne en hoelang duurt het examen?

   Het SVH examen is een theorie-examen en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Het examen wordt afgenomen in de Nederlandse taal duurt 40 minuten en in de overige talen 50 minuten.

  • Waar en wanneer kan ik het examen afleggen?

   Het examen in de Nederlandse taal wordt afgenomen op meerdere locaties. Dit is afhankelijk van de manier waarop u examen doet. De examens in een buitenlandse taal worden afgenomen in Zoetermeer. Zie voor meer informatie de website van SVH.

  • Wanneer ben ik geslaagd voor het examen Sociale Hygiëne?

   Van de 40 vragen dient u minimaal 27 vragen goed te beantwoorden.

   

  Vragen over het certificaat

  • Wat is de geldigheid van een certificaat Sociale Hygiëne?

   De verklaring Sociale hygiëne is geldig voor onbepaalde tijd. Voor verdere informatie betreft het certificaat, verwijzen wij u naar www.svh.nl

  • Wanneer ontvang ik mijn Sociale Hygiëne certificaat?

   Nadat u geslaagd bent voor het SVH examen ontvangt u via SVH een verklaring Sociale Hygiëne. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.svh.nl

  • Ik ben mijn Sociale Hygiëne certificaat kwijt. Wat nu?

   Neem contact op met SVH; zie www.svh.nl

   

  Vragen over de inschrijving

  • Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

   Inschrijven gaat gemakkelijk en snel bij Sociale Hygiëne direct. We verwerken direct uw inschrijving voor de Sociale Hygiëne online cursus en de online theorietoets. U krijgt binnen 24 uur een e-mail met de inloggegevens voor de Sociale Hygiëne cursus. Indien u voor de betalingswijze factuur hebt gekozen, krijgt u de factuur binnen een week per e-mail toegestuurd.

  • Zijn de vermelde prijzen inclusief of exclusief BTW?

   Alle prijzen op de website zijn exclusief 21% BTW. Sociale hygiëne kost u slechts € 69,- excl. 21% BTW. Nergens anders kunt u de Sociale Hygiëne online cursus en online theorie-toets goedkoper halen. Schrijf u nu in.

  • Wat zijn de bedrijfsgegevens van SocialeHygiëneDirect?

   SocialeHygiëneDirect is een label van PlusPort B.V.

   Onderstaand vindt u alle gegevens:

   PlusPort B.V.
   Gevers Deynootweg 61
   2586 BJ 's-Gravenhage
   T +31(0)703229090
   customersupport@plusport.com
   Rabobank 14.50.77.284
   IBAN nummer NL51RABO0145077284
   BIC/SWIFT code RABONL2U
   KvK 's-Gravenhage 27173407
   BTW nummer NL812855188B01

  Vragen over annuleren

  • Ik ben genoodzaakt de cursus te annuleren. Hoe nu verder?

   U dient een annulering altijd schriftelijk te doen. Stuur een e-mail aan customersupport@plusport.com Wij hanteren de volgende annuleringsregeling:

   • Indien u de cursus nog niet heeft gestart, komt u in aanmerking voor restitutie.
   • Indien u de cursus wel heeft gestart, bent u de volledige kosten van de cursus verschuldigd.